fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

EIF:s damer spelar om division tre plats

Inkommande fredag (6.10) spelar EIF:s fotbollsdamer sin sista hemmamatch för den här säsongen - en match där väldigt mycket står på spel. Tre poäng i denna match skulle innebära att de grönvita damerna placerar sig som sämst som tvåa i serien, vilket betyder att avancemang till div. 3 torde vara säkrat. För motståndet i fredagens match står Team Vanpa, som för tillfället ligger på en tredje plats i tabellen med sina 19 poäng. EIF är för tillfället tvåa med 21 poäng.

EIF-tränaren är laddad inför matchen:
- Det här är en väldigt viktig match - det är nu det drar ihop sig och nästa års öde skall avgöras. Vi har kämpat och slitit och tränat hårt hela året, och nu har vi chans att sätta punkt för en lång säsong på allra bästa sätt. Förstås vill vi vinna den här matchen, att säkra avancemanget på hemmaplan skulle kännas fantastiskt. Vi har haft en helt suverän publik under hemmamatcherna denna höst, och vi vill gärna bjuda dem på ännu en sista seger innan säsongen är över, säger tränaren Marco Werner.

Faktum är, att EIF-damerna är obesegrade på hemmaplan detta år. En oavgjord match spelade man mot LoPa i Österby under våromgången, men på Centrumplan har det blivit idel segrar.

- Förstås hoppas vi att denna svit fortsätter ännu en match till. Vi är väldigt taggade inför den här matchen, hela laget vill verkligen bevisa att vi är värda att stiga till trean. Dock måste man förstås hitta en balans i uppladdningen, så att man inte är övertänd när det väl gäller. Vi skall spela fokuserat, hårt och avslappnat. Jämfört med förra matchen behöver vi bli mycket tuffare i närkamperna och vi behöver vinna flera förstabollar. Jag vill ha en hård press över hela planen, vi skall stressa motståndarna och inte ge någon extra tid åt deras bollhållare. Det är jätteviktigt att vi håller våra markeringar och ligger rätt i position både framåt och bakåt. Vi behöver jobba som ett lag för att vinna den här matchen. Vi skall vara rörliga och göra varandra bra, det skall vara lätt att spela bollen vidare. Jag vill se kontrollerade uppspel och noggranna passningar. Därtill önskar jag att vi skulle vara ännu lite målhungrigare än tidigare - vi skall ha mera folk inne i boxen, och vi skall vara aggressiva när vi väl är där, konstaterar Werner.

Taktiken skiljer sig alltså inte nämnvärt från tidigare matcher - laget skall helt enkelt fortsätta göra det de är bra på.

- Som vanligt, så är jag inte orolig om vi fokuserar på vårt eget spel och kommer upp i vår vanliga nivå. Det här kan vi, det har vi visat många gånger redan. Spelarna trivs på Centrumplan och tycker om att spela när det är mycket folk på läktarna. Jag kan garantera att varenda en i hela laget kommer att göra sitt yttersta för att bjuda publiken på en fin fotbollsupplevelse på fredag. Vi har allt i våra egna händer, eller kanske man borde säga fötter när det handlar om fotboll, nu gäller det bara att knyta ihop säcken. Jag hoppas att vi gör årets match på fredag - det skall vara fokuserat och stenhårt från början till slut, men jag vill att spelarna också njuter av matchen, avslutar Werner.

Är du också sugen på fotbollsgodis? Kom då till Centrumplan fredag 6.10 kl. 19.00. Som vanligt är det gratis inträde, och kaffe och tilltugg finns det till försäljning.
Hoppas vi ses - det är nu det gäller!
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon