fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Derbydags för damerna

Ett derby står inför dörren då Lojos stolthet LoPa kommer på besök, även denna gång spelas matchen i Ekenäs likasom på våren. Vädret verkar vara stabilt och ingen nederbärd är att vänta så alla med!

EIF:s fotbollsdamer spelar sin följande match fredag 1.9 kl. 19.00, då LoPa kommer på besök till Centrumplan. LoPa ligger för tillfället på en femte plats i tabellen med fem poäng efter de tre första matcherna (en vinst och två oavgjorda), medan EIF ligger på en andra plats med nio poäng efter fyra matcher (den inledande förlusten har man följt upp med tre storsegrar). EIF och LoPa spelade i samma grupp även i våras, när lagen då möttes på Österby fotbollsplan slutade matchen 2-2 (1-1) efter att EIF två gånger lyckats hämta in ett underläge.

EIF:s tränare Marco Werner har taktiken klar för sig:

- Vi måste orka vara fokuserade hela matchen igenom. Tempot kommer säkert att vara högre än i vissa andra matcher vi nu spelat - trots det måste vi våga hålla fast vid vårt eget spel. Speciellt backlinjen behöver vara extra mycket på tårna, LoPa har två väldigt snabba anfallare som vållade oss vissa problem senast vi möttes. Då förde vi spelet, men LoPa kom åt att göra sina mål efter rensningar och långbollar från deras backlinje - det gäller att försöka undvika sådana lägen denna gång, säger han.

Förra gången möttes lagen som sagt i Österby på naturgräs, denna gång spelas matchen på Centrumplan och konstgräset som spelarna är vana vid.

- Jag tror att det snabbare underlaget kan vara till vår fördel, det är lättare att rulla boll och spela det spel som vi vill och kan spela. Vi behöver komma runt på kanterna, och våra mittfältare behöver kunna vända spelet och få in bollar bakom försvarslinjen. Dessutom är det väldigt viktigt att vi vågar gå hundraprocentigt in i närkamperna för vi vet sedan tidigare att LoPa är ett fysiskt starkt lag. Närkamperna har varit en utmaning för oss tidigare men det har blivit bättre och bättre, säger Werner.

Laget hoppas på lika stort publikstöd som vid senaste hemmamatchen, kaffe och tilltugg finns till försäljning - alla med!
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon