fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Damerna tillbaka på rätt spår

EIF:s fotbollsdamer spelade igår sin nionde match i kvalserien till div 3. Efter att ha förlorat mot JäPS/2, var det nu ett revanschsuget grönvitt lag som stegade in på Centrumplan för att möta NJS/Femmes.

Gästerna var det lag som inledde målskyttet, men EIF lyckades vända och komma tillbaka in i matchen och vann sist och slutligen ganska komfortabelt med siffrorna 4-1.

- Det här var en måste-match för vår del, tre poäng var väldigt viktiga för att vi fortfarande skall vara med i kampen om div.3-platserna, säger EIF-tränaren Marco Werner. Att spela under press är inte så lätt, men laget skötte sin uppgift väl idag. Vi inledde lite försiktigt och gästerna var också de som först kom åt att näta, målet kom ganska tidigt i den första halvleken. Spelarna höll dock huvudet kallt och fortsatte köra sitt eget spel, och det gav småningom resultat.

Inför matchen hade tränaren efterlyst att även backarna skulle delta aktivt i anfallsspelet, och det dröjde inte länge innan högerbacken Jill Illman gav svar på tal. Piggt kom hon med upp längs med kanten, och stod för en fin soloprestation när hon tog sig förbi flera motståndare på väg in mot boxen och avslutade med ett fint skott som gick i mål via den bakre stolpen.

- Jills mål var viktigt. Vi utjämnade tidigt och behövde inte vara stressade övar att vara i underläge. För vår del är det viktigt att så tidigt som möjligt komma igång med målgörandet - det brukar ha en avslappnande effekt på vårt spel. De flesta matcher har vi ganska långt styrt dit vi har velat och vi har ofta gjort många mål - vi är ovana vid att motståndarna leder matchen och blir lite stressade i sådana situationer. Men nu tog vi oss snabbt tillbaka in i matchen, och under den första halvleken hann vi ännu göra 2-1 via ett verkligt fint distansskott av Rebecka Mannström, berättar Werner.

NJS kom till matchen med endast tolv spelare, och hemmalaget hoppades på att taktiken att vara rörliga och rulla mycket boll skulle trötta ut motståndarna. NJS orkade dock jobba förvånansvärt bra ända till slut. Dock tog EIF mer och mer över spelet i andra halvlek, och lyckades även göra ytterligare två mål. Lagets tredje mål kom efter en hörna där domaren blåste straff p.g.a. hands - straffskytt var Ida Adamsson som snyggt bombade in bollen precis under ribban förbi en chanslös målvakt. Efter det hann Rebecka ännu fastställa slutresultatet genom ännu ett välplacerat distansskott.

- Motståndarnas målvakt var duktig och kom modigt ut och plockade bort de djupledsbollar vi försökte oss på in mot boxen, så sådana lägen kom vi inte till idag - däremot lyckades distansskyttet väldigt bra. Vi stod för ännu en fin laginsats och rullade på med mycket folk och många byten. Det här var en skön och väldigt viktig seger för oss, efter en förlust - och speciellt med tanke på fortsättningen - var det viktigt att komma tillbaka på det här sättet. Hittills under säsongen har vi ännu inte förlorat en enda match på hemmaplan, och vi hoppas att den sviten fortsätter även i den sista hemmamatchen mot Team Vanpa (fredag 6.10). Den matchen kan vara ganska avgörande med tanke på nästa år, hoppas att publiken hittar till Centrumplan då.

Just Team Vanpa är en av EIF:s främsta konkurrenter i kampen om div.3-platserna, det andra laget är HIFK/Stadin Mimmit. Dessutom kan ännu JäPS/2 smyga sig betydligt närmare tättrion om de lyckas bra i sina sista matcher. Team Vanpa förlorade igår sin match mot LoPa, vilket betyder att EIF tog sig förbi och upp på en andra plats i tabellen. EIF och Team Vanpa möts som sagt nästa vecka och sedan skall ännu HIFK/Stadin Mimmit och Team Vanpa mötas i den sista matchomgången, så mycket kan ännu hända i toppstriden.

- Spännande, spännande - precis som idrott skall vara! avslutar Werner.
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon