fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Damerna steg till division 3

I fredags stod det klart att EIF:s fotbollsdamer säkrat sitt avancemang till div.3, vilket har varit lagets mål under hela denna säsong. Tränaren är nöjd och glad:

- Nu känns det sjukt skönt, det är det här vi har jobbat för så länge! Att dessutom få ro iland det hemma på Centrumplan inför en fantastisk publik gör ju saken ännu bättre, säger Marco Werner.

För motståndet i fredagens match stod Team Vanpa, som före matchen låg två poäng efter EIF i tabellen. De grönvita damerna var beredda på hårt motstånd och en tuff match, och så blev det också.

- Team Vanpa spelar förutom div.4-fotboll även futsal i div.1. De var ett spelskickligt lag, som var ute efter att hålla mycket boll - precis som vi. Båda lagen ville vinna och jagade nödvändiga poäng för att säkra avancemanget till div.3. Vanpa kom till ett bra läge redan i sitt första anfall, men då lyckades målvakten Jeni Möller reda upp den situationen. Det var antagligen viktigt för vårt spel och vårt humör att vi klarade oss undan ett tidigt baklängesmål och inte behövde jaga redan från start, fortsätter Werner.

DSC 1595

Det dröjde inte länge innan EIF istället kom igång med målgörandet, den som först hittade nätet var Ida Adamsson som snyggt lobbade in bollen efter dryga tio minuters spel.

- Att tidigt gå upp i ledning kändes förstås skönt. Samtidigt betydde det kanske att vi blev lite onödigt bekväma, det känns som om vi lite tappade i både tempo och fokus efter första målet. Det dröjde heller inte särskilt länge innan Vanpa kom åt att kvittera, då de gjorde 1-1 genom en fin kontring efter en av våra hörnor. Efter det tände vi till lite bättre igen, och fick efterhand mer och mer igång vårt eget spel. Vi lyckades komma runt på kanterna och komma till flera bra lägen, och småningom kunde Mimmi Björklund sätta in 2-1 efter att hon rundat motståndarnas målvakt. Därefter lyckades Jennifer Launokorpi ännu sätta in 3-1 innan lagen gick till pausvila, berättar Werner.

Efter halvtidsvilan tog EIF mer och mer över matchen. De grönvita damerna kom till många fina lägen, och utökade efterhand sin ledning till både 4-1 och 5-1.

- Vårt fjärde mål kom på en hörna, vilket gläder mig extra mycket. Vi har varit onödigt försiktiga i sådana situationer, trots att vi övat mycket på bl.a. inlägg och avslut, men den här gången fick vi till det. Hörnan slogs av Ida Adamsson, och Rebecka Mannström sökte sig perfekt mot den bakre stolpen där hon satte bollen i mål - det var härligt att se.

DSC 1491

EIF.s femte mål gjorde av Jennifer Launokorpi, och sedan hann ännu Vanpa göra sitt andra mål för kvällen och fastställa slutresultatet till 5-2.

- Vi stod igen för en jämn och stabil insats. Vi spelar enligt ett enkelt 4-4-2-system, och vi blir hela tiden bättre och bättre på alla delar av spelet - hela laget har gjort fina framsteg under den här säsongen. Inför den här matchen fanns det en viss press på laget när alla visste vad som stod på spel - det är inte alltid lätt att spela och prestera i sådana lägen, men alla skötte sig galant. Jag är väldigt stolt över det här gänget.

När slutsignalen ljöd var det jubel både på läktarna och på planen. EIF-damerna sprang iväg för att tacka publiken som hejat fram den under hela den gångna säsongen.

- Det har varit mycket folk och se på våra matcher, det gör det förstås ännu roligare för laget att spela. Ett stort tack till alla som har hejat på oss under säsongen, och ett extra tack till alla flickjuniorer och deras hejarklack som fanns på plats under fredagens match - ni bidrog verkligen till att det blev en riktig fotbollsfest, säger den lyckliga tränaren.

DSC 1688

EIF-damerna har ännu en match kvar att spela innan säsongen är över. På tisdag åker man till Riihimäki för att möta FC RiUhka - en match som i praktiken saknar betydelse, men där man naturligtvis ändå går in för att vinna.

- Det är skönt att åka iväg och spela utan någon press, men naturligtvis är det ändå tre poäng som är målet, avslutar Werner.
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon