fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Damer på jakt efter seger

På onsdag (27.9) kl. 20.00 är det dags för EIF:s fotbollsdamer att spela sin nästa match. För motståndet står denna gång NJS/Femmes, som för tillfället ligger på åttonde plats i tabellen. NJS/Femmes är helt obekant för EIF, som förlorade sin senaste match mot JäPS/2 och nu finns på tredje plats inför slutspurten av säsongen.

- Vi är laddade, och vill definitivt komma igen efter fredagens insats. I och med förlusten gav vi ifrån oss serieledningen, och nu blir det att spela lite mera under press. Vi har fortfarande allt i egna händer, men vi behöver definitivt lyckas i de resterande matcherna för att kunna försäkra oss om en div.3-plats till nästa säsong. Förstås påverkas läget även av hur de övriga lagen spelar, men sköter vi vår uppgift som vi ska så behöver vi inte vara beroende av någon annan. För tillfället har både Team Vanpa och HIFK/Stadin Mimmit 19 poäng medan vi har 18, så det här kan ännu bli en riktig thriller, konstaterar EIF-damernas tränare Marco Werner.

Taktiken inför matchen är klar, och avviker inte något desto mera från hur det har sett ut tidigare. Speciellt på hemmaplan har damlaget lyckats väldigt bra med att styra matcherna dit man velat, medan det har varit aningen knepigare att få igång samma spel i bortamatcherna.

- Vi har en spelstil som passar bra här hemma på Centrumplan där det finns bra med ytor och där underlaget är snabbt, men på flera av bortamatcherna har planerna varit mindre och då blir det svårare för oss att utnyttja våra styrkor. Dessutom har några av bortamatcherna spelats på naturgräs, vilket också gör bollen mycket mera oberäknelig och tempot blir långsammare. Inför onsdagens match är det inget annat än tre poäng som gäller. Det skall vara tempo och rörlighet och bra passningar med få beröringar. Jag vill att vi kommer runt på kanterna, att vi kan vända spelet och göra sidbyten med crossbollar och att backarna deltar aktivt även i anfallsspelet. Vi skall helt enkelt hålla oss till det vi är bra på och försöka trötta ut motståndarna. Får vi motståndarna att jaga boll kommer deras mittfält att tröttna och inte orka jobba både framåt och bakåt i 80 minuter, säger Werner.

Även om damlaget har många fina matcher bakom sig där de visat prov på riktigt bra fotboll med ett klart och tydligt spelsystem så jobbar man hela tiden vidare med saker som kan förbättras.

- En sak som vi ständigt jobbar med är närkampsspelet. Många av spelarna har gått jättemycket framåt gällande de här situationerna och de är betydligt tuffare och modigare än tidigare, men vi måste bli ännu hårdare - med rätt attityd vinner man redan mycket. En annan sak vi har jobbat mycket med är inlägg och avslut. Vi har flera spelare som är duktiga på att slå inlägg, men vi behöver inte alltid driva med bollen ända ut till hörnflaggan innan vi slår inläggen - bollarna kan gärna ges tidigare så att de kommer mera överraskande och motståndarna inte hinner organisera sitt försvar på samma sätt. Dessutom skall vi ha mera folk in i boxen och spelarna behöver bli ännu hungrigare på att göra mål, fortsätter Werner.

Efter förlusten i senaste omgången är läget som sagt betydligt mera spänt än tidigare och mycket står på spel i de kommande matcherna, men tränaren är lugn.

- Det är så här idrott ska vara. Jag litar på laget och vet vad vi kan - det har vi visat många gånger redan. Vad vi nu hoppas på är ett stort publikstöd och skön fotbollsfiilis i de matcher som återstår, så lovar vi att göra vårt yttersta för att bjuda på underhållande fotboll och plocka hem de poäng som behövs, avslutar Werner.

Gratis inträde till matchen, kaffe och tilltugg finns till försäljning.
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon