Umbro och EIF fotboll fortsätter med sitt samarbete. Man har samarbetat i tio år nu.

- Det första kontraktet gjordes för säsongerna 2004 - 2006 om jag minns rätt, säger Börje Blomqvist.

EIF-fotboll fick 500 euro i böter

nyhet 2014 11 18a

Den sista kvalmatchen till fotbollens division 1 mellan Helsingforslaget Atlantis och Ekenäs IF resulterade i böter för bägge klubbarna. Matchen spelades på Tölö bollplan i Helsingfors lördagen den 18.10.

Bollförbundets disciplinutskott beslutade på fredagen (14.11) att matcharrangören betalar 300 och Ekenäs IF 500 euro i böter för brott mot säkerhetsföreskrifter. Orsaken till straffet är EIF:s anhängare tre gånger (i den 20:e, 60:e och 88:e minuten) under matchen lämnade läktaren och rusade till området mellan planen och läktaren. Läs mera här...

Härlig stämning på fotbollsgalan

DSC0410

Den redan traditionella fotbollsgalan hölls senaste lördag (25.10) i Seminarieskolan aula. Fotbollsgalan är en fest och avslutning där man uppmärksammar de bästa prestationerna under året som gått bland seniorer och de äldsta juniorerna.

Efter en smaklig festbuffé höll fotbollssektionens ordförande ett känslofyllt tal där han förde fram alla de fina prestationer förening åstadkommit det senaste året. Bland annat herrarnas avancemang till division 1, damernas zon vinst i division 2 samt division 1 kval, pojkar 99:s framgångar i Helsinki cup och våra duktiga juniorer i landslagstrupperna.

Eklöven: företag betalar EIF:s böter

nyhet 2014 11 18c

Supporterklubbens inofficiella ordförande Gustav Nöjd förstår beslutet, men efterlyser mera förståelse.
    - Jag förstår att man måste ge böter om man stormar planen, annars är det ingen poäng med regler, men ibland kunde man ändå se mellan fingrarna i avgörande matcher. Speciellt när matchen är slut. Efter 29 spelade matcher under en säsong blir det mycket känslor. Lite spelöga borde man ha.

Arrangören har också ett ansvar

Bollförbundets disciplinutskott bestämde att motståndarlaget Atlantis FC från Helsingfors också får böter, men en summa på 300 euro. Enligt Nöjd kunde även Atlantis tilldelats samma summa som EIF. Läs mera här...

Guldbollarna till de bästa spelarna

DSC0445

Det mest åtråvärda priset under Fotbollsgalan är de tre guldbollarna som delas ut till de spelare som tränarna anser vara säsongens bästa spelare.

Tränarnas motiveringar:

3 - 3 för herrarna i första kvalmatchen

nyhet 2014 10 13b

Den första division 1-kvalmatchen mellan Ekenäs IF och Atlantis saknade inte dramatik. Drabbningen slutade 3-3 efter att gästerna kvitterat med decimerat manskap.

EIF ledde med 1-0 efter den första halvleken tack vare skyttekungen Fisnik Gerzhalius fullträff, men det var framför allt den andra trekvarten som bjöd på dramatik. Sju minuter in på halvleken kvitterade Lauri Bergström med ett långskott, men åtta minuter senare slog EIF till igen. Fem minuter tidigare inbytta Mamadou Konate satte 2-1 och bara minuten senare ökade Lucas Kaufmann på till 3-1.